Kroonbakker Wim Rutsaert lanceert Ruiseleeds molenbrood

  • Geschreven door Liesbeth op

Sofie, Wim en de lokale windmolenaar bij het Ruiseleeds molenbrood.

Het was op woensdag 23 november 2016 vieren geblazen bij Kroonbakker Rutsaert uit Ruiselede. Wim en Sofie ontvingen van de plaatselijke Unizo-voorzitter het HIB-label (Handmade in Belgium).

Van deze gelegenheid maakte Wim ook gebruik om het Ruiseleeds molenbrood te lanceren. Ruiselede is van oudsher een molendorp. Honderd jaar geleden stonden aldaar maar liefst 7 windmolens het graan uit de streek te malen. Dit inspireerde Wim, om zich te onderscheiden, maar hij deed het ook voor de Ruiseledenaars. Hij wil voor jong en oud de plaatselijke tradities in ere bewaren en wil vooral ook de kinderen het proces van molensteen tot brood levendig voor ogen houden.

Wim ging bij de ontwikkeling van het Ruiseleeds molenbrood voor een brede doelgroep. 'Iedereen kan dit brood elke dag consumeren’, aldus Wim; 'het is bruin en een bron van voedingsvezels, maar toch niet te zwaar. De smaak is natuurlijk, je proeft er zo het koren in de fijne kruim. En, de wens van de hedendaagse consument blijft centraal: het blijft lang vers en het is een heel gezond brood met alle componenten van de graankorrels erin.'  De plaatselijke Ruiseleedse molenaar (mee op de foto) en de huisleverancier van meel en bloem hielpen Wim aan het meest geschikte meel. De afwerking met een silhouet van een windmolenke, dat is Wim’s eigen idee .

Sofie zal het brood een centrale plaats geven in de winkel en extra promoten bij haar klanten. Ze hoopt op bijzondere waardering voor hun nieuwste creatie. Beiden zijn ze ervan overtuigd dat het onderscheidend vermogen en de lokale beleving heel bijzondere ingrediënten zijn in het succes van de lokale bakker. 'Goe bezig !’ , Sofie en Wim.

 

Oudere berichten lees je in ons archief.