2016

Kroonbakker Koen de Boeck behaalt Smiley

Geschreven door Liesbeth op maandag 4 april 2016

Een SMILEY is een herkenning van het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) dat een bedrijf een geloofwaardig systeem van voedselveiligheid toepast. Een bedrijf krijgt de smiley niet zomaar! Wie een smiley wil, moet om te beginnen in zijn inrichting een degelijk systeem invoeren om de veiligheid van de voedselketen te garanderen. Dat systeem noemt men 'autocontrolesysteem' . Hierbij komen nog enkele strenge voorwaarden. Kroonbakker Koen de Boeck heeft zijn Smiley behaald. Recent hebben ook Kroonbakkers Bakkery Art en Veerle & Bart hun smiley verdiend.

Kroonbakkers eren Lucien Van Impe met een wereldrecordpoging

Geschreven door Liesbeth op maandag 21 maart 2016

In Mere willen de Kroonbakkers tijdens de viering van Lucien Van Impe op 31 juli 2016 een wereldrecord verbreken. De voorbereidingen hiervoor zijn volop aan de gang. Alle informatie volgt heel binnenkort. De vzw Kroonbakker lanceerde in het verleden het Belfit-gamma van gezond brood, met Lucien Van Impe als uithangbord, “omdat het bergen verzet”. Het bollekesbrood, met rode veenbessen, is heel populair. De opbrengst daarvan wordt gebruikt om het monument voor Lucien mee te financieren. Ook dat wordt eind juli onthuld.

 

Liefde voor het vak

Geschreven door Liesbeth op maandag 21 maart 2016

 

Brood en gezondheid

Geschreven door Liesbeth op maandag 21 maart 2016

Door de stortvloed aan niet-wetenschappelijke info over brood, gluten en gezondheid weten veel Belgen niet meer wat goed is of niet. Een enquête van Market Probe wees onder meer uit dat angst om te verdikken de hoofdreden is om minder brood te eten. Om het tekort aan betrouwbare bronnen aan te pakken is er nu de website www.broodengezondheid.be die alle nuttige en door academici gecontroleerde informatie hierover verzamelt op één locatie.

 

Kroonbakkers ondersteunen Vlaamse landbouw met eigen korte keten tarwe

Geschreven door Liesbeth op maandag 21 maart 2016

De korte keten is in de duurzame landbouw een afzetsysteem waarbij er een rechtstreekse relatie is tussen producent en consument. Met andere woorden: de boer oogst tarwe voor de bakker die er brood mee bakt voor zijn klanten. Hiervan wordt dan het meel voor het Granofit brood en het Vlaams boerenmeel gemalen. Zo ondersteunen de Kroonbakkers de Vlaamse landbouw.

 

Najaars demo-event Kroonbakkers alweer voltreffer

Geschreven door Liesbeth op maandag 21 maart 2016

Maar liefst 41 Kroonbakkers waren present voor het najaars demo event 2015. Met veel belangstelling volgden ze de voorstelling met innovatieve ideeën, tips voor aantrekkelijke afwerkingen en efficiënte productie-instructies van disversie demonstraties van de Kroonbakker-partners. Met bijzondere dank aan Kroonbakker Paul uit Nazareth voor de gastvrijheid.

 

Kroonbakker Bart Schelstraete demonstreert met twee collega-bakkers

Geschreven door Liesbeth op maandag 21 maart 2016

Dit initiatief van de PIVA Echo Club kan zeker een succes genoemd worden. Maar liefst 125 nieuwsgierige professionelen kwamen aandachtig luisteren en kijken naar de drie Zottegemse vakmannen.


 

Opleidingstraject 'Autocontrole in de bakkerij'

Geschreven door Liesbeth op maandag 21 maart 2016

13 cursisten-Kroonbakkers schreven zich in voor het opleidingstraject 'Autocontrole in de bakkerij'. De bedoeling is dat deze Kroonbakkers met professionele hulp en synergie via gedeelde inspanningen alle vereisten voor de autocontrole certificatie kunnen inbouwen in hun eigen zaak. Het traject loopt van september 2015 tot maart 2016. De enthousiaste lesgeefster is Eveline Notebaert van Q-Support.